برچسب گذاری محتوا و نقش آن در استراتژی محتوا

با رشد و تکامل محیط‌های ابری و افزایش روزافزون گسترش و کاربرد این محیط ‌ها و با ظهور هر روزه‌ی سرویس‌های ابری در سرتاسر جهان، مطرح شدن و دیده شدن برندها و بهبود رتبه‌بندی در گوگل کار دشواری به نظر می‌رسد.
با این وجود این کار غیر ممکن نیست و هم‌چنان می‌توان در این فضای پررقابت پیروز شد. این کار با برچسب‌گذاری ممکن است. برای این که بدانید برچسب‌گذاری چیست و چه نقشی در استراتژی محتوا دارد، این مطلب را دنبال کنید.

برچسب‌ گذاری چیست؟

با همه‌گیر شدن شبکه‌های اجتماعی واژه‌ی برچسب و کاربرد آن برای عموم مردم اندکی قابل درک‌تر شد. برچسب‌ها یا تگ‌ها در فضای مجازی به یکی از پرکاربردترین امکانات تبدیل شدند و خیلی زود کارکرد خود را بین مردم تثبیت کردند. امروزه استفاده از انواع تگ‌ها یا برچسب‌ها (مثلاً هشتگ زدن) در اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر، یوتیوب و ... کاری روتین و معمول است.
اما برچسب‌گذاری در رابطه با بازاریابی محتوایی به کلیه‌ی کلمات کلیدی‌ای که در سراسر یک صفحه وب استفاده می‌شوند اشاره دارد. برچسب‌گذاری یکی از استراتژی‌های سئو است که به موتورهای جست‌وجو این امکان را می‌دهد تا سایت‌ها را براساس محتوای صفحات وب رتبه‌بندی کنند. این کار باعث می‌شود تا فرایند جست‌وجو برای کابران راحت‌تر باشد.
وب‌سایتی که به‌خوبی برچسب‌گذاری شده باشد هم در گوگل و هم به‌صورت داخلی و از درون خود سایت به راحتی قابل جست‌وجو است.

انواع برچسب‌گذاری

برچسب‌گذاری اصطلاحی کلی است که در زمینه‌های مختلفی استفاده می‌شود. انواع مختلفی از برچسب‌ها وجود دارند:

  1. تگ‌های گوگل آنالیتیکس
  2. متا تگ‌ها
  3. تگ‌های وبلاگی
  4. هشتگ‌ها
  5. تگ‌های تصاویر

برچسب‌گذاری یا تگ کردن راهی است برای شناسایی محتوا در فضای دیجیتال. این محتوا می‌تواند یک متن، تصویر یا هر چیز دیگری باشد.
برای مثال هشتگ‌ها محتوای کوچکی را در شبکه‌های اجتماعی مشخص می‌کنند. در اینستاگرام با استفاده از یک هشتگ می‌توان پست‌های مرتبط با آن را جست‌وجو کرد.
برچسب‌گذاری به عنوان یکی از مهم‌ترین اصول سئوی وب‌سایت‌ها روشی کارآمد برای بهبود رتبه‌بندی در گوگل است. مثلاً متا تگ‌ها برچسب‌هایی هستند که بر اساس کلمات کلیدی محتوای یک صفحه را برای جست‌وجو بهینه می‌کنند. تگ‌ها باعث می‌شوند تا قبل از کلیلک روی لینک یک صفحه در گوگل، مخاطب بداند در آن صفحه چه چیزی را خواهد دید.

انواع برچسب گذاری

برچسب‌گذاری و بازاریابی محتوایی

در مبحث بازاریابی محتوایی برچسب‌گذاری بیشتر بر روی متا تگ‌ها یعنی برچسب‌گذاری مقالات وب‌سایت‌ها تأکید دارد. از آن‌جایی که بازاریابی محتوایی بر اصول استفاده‌ی درست از کلمات کلیدی بنا شده، اولین و مؤثرترین گام این است که در کل مطلب از کلمات کلیدی استفاده کنیم.
این کار جست‌وجوی محتوا را چه در موتورهای جست‌وجو و چه در درون یک وب‌سایت آسان‌تر می‌کند. برای این منظور رعایت دو نکته‌ی کلیدی هنگام برچسب‌گذاری ضروری است.

  • برچسب‌های مناسب انتخاب کنید.
  • برچسب‌ها را در جای درست استفاده کنید.

خوب بیایید ببینیم چرا هر کدام از این دو نکته اهمیت دارند.

  1. برچسب‌های مناسب انتخاب کنید.

برچسب مناسب چه برچسبی است؟ جواب این سوال قطعی نیست. کلمات کلیدی یا تگ‌هایی که استفاده می‌کنید باید ترکیبی از کلمات کلیدی ساده و پیچیده باشند. تگ‌های ساده برای آسان شدن جست‌وجوی داخلی و تگ‌های پیچیده برای سئو کردن متن مناسب‌ترند.
برای مثال اگر کار شما طراحی و دوخت لباس عروس باشد، می‌توانید از دو تگ «لباس عروس» و «لباس عروس توری دنباله‌دار» استفاده کنید. همان‌طور که می‌بینید تگ اول تگی ساده و مناسب برای سرچ داخلی و تگ دوم تگی پیچیده و مناسب برای سئوی متن است.

  1. برچسب‌ها را در جای درست استفاده کنید.

تحقیق درباره‌ی کلمات کلیدی روشی مناسب برای اطمینان از انتخاب برچسب‌های مناسب برای یک محتوا است. اما علاوه بر کلمات صحیح، باید بدانیم این کلمات را در کجا استفاده کنیم. برای مثال استفاده از کلمات کلیدی در عنوان‌ها، زیرعنوان‌ها و متن محتوا ضرروی است.
تگ‌ها باید به‌طور یکنواخت در سراسر متن محتوا قرار داده شوند. همچنین باید توجه کنید از یک تگ مشابه بیش از یک بار در یک متن استفاده نکنید. یکی دیگر از نکات مهم برچسب‌گذاری تراکم تگ‌هاست. استفاده‌ی بیش از حد از یک تگ، خواندن متن را برای خواننده ناخوشایند می‌کند. بهترین تراکم برای یک کلیدواژه چیزی حدود یک تا دو درصد است.

بهترین روش برچسب‌گذاری چیست؟

هرچند برچسب‌گذاری روشی مؤثر و ضروری در سئو است اما اگر برچسب‌های ما تصادفی و بدون توجه گذاشته شوند نتیجه‌ی مورد نظر را به همراه نخواهند داشت. کسی دوست ندارد وقت خود را صرف الک کردن محتوای ما و درک برچسب‌های تصادفی آن کند.
با این حساب بهترین روش برای برچسب‌گذاری صحیح و هدفمند چیست؟ ما به شما می‌گوییم.

  • از برچسب‌هایی استفاده کنید که با موضوع محتوا بسیار مرتبط باشند.

هر برچسب باید گویای موضوع محتوای خود باشد. برای این منظور از خود سوال کنید که موضوع محتوای شما چیست؟ این محتوا درباره‌ی چه چیزی صحبت می‌کند؟
اکنون می‌توانید برچسبی را که به بهترین شکل گویای موضوع شماست انتخاب کنید.

  • بین تگ‌های تخصصی و عمومی تعادل برقرار کنید.

کلید داشتن یک تگ خوب این است که آن‌قدر عمومی باشد که بتواند در چندین قسمت از محتوا اعمال شود، اما در عین حال آن‌قدر تخصصی باشد که در هرکجای متن نتواند مورد استفاده قرار بگیرد.

  • برچسب‌های موجود خود را بررسی کنید.

از آن‌جا که برچسب‌گذاری به معنای دسته‌بندی محتوای شما برای سهولت دسترسی و تجزیه و تحلیل است، خوب است به بررسی مداوم برچسب‌های خود عادت کنید. این بررسی نه فقط برای رفع خطاها یا غلط‌های رایج در برچسب‌گذاری، که برای این است که ببینید آیا تگی بوده که در گذشته استفاده کرده باشید و حالا در محتوای جدید بخواهید چیزی را جایگزین آن کنید.
برای مثال اگر در گذشته از تگ «مد پایدار» استفاده کرده‌اید، برای محتوای جدید می‌توانید از تگ «مد دوستدار محیط زیست» استفاده کنید.

  • هنگام استفاده از تگ‌ها به کاربردی بودن و آورده‌ی نهایی آن‌ها فکر کنید.

به این فکر کنید که آیا این تگ واقعا کلمه‌ای کلیدی است که کاربران به دنبال آن باشند؟ اگر تگی که استفاده می‌کنید چیزی نیست که طرفدار زیادی داشته باشد و ترافیک قابل قبولی برای شما ایجاد کند، بهتر است آن را حذف و با تگ دیگری جایگزین کنید.
برای پیدا کردن بهترین تگ‌ها می‌توانید به جست‌وجوی کلمات کلیدی بپردازید و ببینید کاربران به دنبال چه کلیدواژه‌هایی هستند و از همان کلیدواژه‌ها به عنوان تگ استفاده کنید.

چرا به برچسب‌گذاری نیاز داریم؟

برچسب‌گذاری وسیله‌ای برای طبقه‌بندی محتوا از لحاظ ساختاری، فهرست‌بندی و نهایتاً اطمینان از مفید بودن آن است. در ادامه به مهم‌ترین مزایای برچسب‌گذاری و علت لزوم استفاده از آن در استراتژی تولید محتوا اشاره می‌کنیم:

  • برچسب‌گذاری به آسان شدن نگهداری و بایگانی محتوای موجود و محتواهای آینده کمک می‌کند.
  • نرخ تبدیل و ترافیک وب‌سایت شما را افزایش می‌دهد.
  • به بهبود سئوی متن شما کمک می‌کند.
  • برچسب‌گذاری به شما کمک می‌کند تا ترجیحات مخاطبان خود را به‌صورت داده‌های ابری ذخیره و بایگانی کنید.
  • قابلیت جست‌وجوی محتوای شما را بهبود می‌دهد.

نحوه برچسب گذاری در سایت

برای افزایش ترافیک و بهبود سئو سایت لازم است که اصول و نحوه برچسب‌گذاری صحیح در سایت را بدانید. این اصول شامل تعداد تگ‌ها، میزان مشابهت و غیره هستند.

هنگام استفاده از برچسب‌گذاری محتوا به تفاوت برچسب‌ها و دسته‌بندی‌ها توجه داشته باشید. دسته‌بندی برای تقسیمات کلی‌تر و تگ‌ها برای گروه‌بندی جزئی‌تر کاربرد دارند. در اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا، هر پست دارای یک دسته‌بندی است که حوزه تخصصی برند را نشان می‌دهد. اما تگ‌ها به مضامینی اشاره دارند که به طور ویژه در آن پست به آن‌ها پرداخته شده است.

اگر برای یک محتوا از تگ خاصی استفاده می‌شود، باید آن را در محتوای مرتبط نیز به کار برد. این برچسب به عنوان پلی میان دو محتوا عمل می‌کند و کاربر با کلیک روی یک تگ به محتواهای بیشتری در رابطه با موضوع مورد نیازش خواهد رسید. برچسب‌ها را می‌توان برای مقالات و دسته‌بندی‌ها استفاده کرد.

ایجاد برچسب‌های جدید و متفاوت، وسوسه‌انگیز و در عین حال خطرناک است. اگر از یک تگ خاص در آینده استفاده نکنید، در سایت خود صفحه‌ای با URL جدید با تنها یک محتوا خواهید داشت. چنین URL‌های ضعیفی صفحات بلااستفاده‌ای هستند که تاثیر منفی بر سئوی سایت می‌گذارند.

باید از تگ‌هایی استفاده کنید که بازدیدکنندگان جدیدی را به سایت بیاورند. برای این منظور باید بر URL هر برچسب محتوای منحصربه‌فرد و مفید تولید کرده و به آن تگ عنوان، متا دیسکریپشن و عنوان اصلی یونیک اختصاص داد. با انجام تمام اقدامات سئو داخلی روی صفحات برچسب‌ها باید آن‌ها را به صفحاتی باارزش و موثر در هدایت مخاطبان تبدیل کرد.

یکی دیگر از نکات برچسب‌گذاری در سایت توجه به میزان جستجوی هر یک از تگ‌ها است. با ابزارهای سئویی مانند Google Trends، MOZ و Ahrefs می‌توان به میزان جستجوی هر عبارت و کلمه کلیدی پی برد.

نحوه برچسب گذاری در سایت 

کاربرد مهم برچسب ها

برخی از کاربردهای مهم برچسب گذاری محتوا عبارتند از:

  • دسته‌بندی محتوا برای مخاطب: مخاطبان حرفه‌ای معمولا پیش از خواندن یک مطلب در سایت نگاهی به تگ‌ها می‌اندازند. بدین ترتیب متوجه می‌شوند که با چه جنس مطلبی روبرو هستند.
  • اعلام موضوع محتوا به موتورهای جستجو: برچسب‌ها تا حد زیادی در بهبود رتبه صفحه موثر هستند، البته به شرطی که به درستی از آن‌ها استفاده شود. متاسفانه برخی تولیدکنندگان محتوا به جای اینکه تگ‌ها را برای راحتی مخاطب انتخاب کنند، آن‌ها را به عنوان پیامی برای موتورهای جستجو در نظر می‌گیرند. اما موتورهای جستجو به تازگی این نوع برچسب‌گذاری افراطی را یکی از تکنیک‌های کلاه سیاه تشخیص داده و به آن‌ها امتیاز منفی می‌دهند.
  • امکان دسترسی به مطالبی با موضوع مشترک: هنگامی که روی یک تگ در سایت کلیک می‌کنید، می‌توانید همه مطالب مرتبط با آن را هم ببینید.
  • مدیریت محتوا: استراتژیست محتوا با استفاده از تگ‌های مختلف می‌تواند حجم محتوای تولید شده در هر موضوع را سنجیده و بداند که هر موضوع چه سهمی از کل محتوا را به خود اختصاص داده است. به این عمل مدیریت پرتفوی محتوا می‌گویند.

برچسب زدن یعنی چه

گاهی اوقات چندین مطلب در سایت از جهاتی به یکدیگر شبیه هستند، اما در یک دسته قرار نمی‌گیرند. اگر با طبقه‌بندی این مطالب موجب راحت‌تر شدن امکان دسترسی و استفاده کاربر به آن‌ها شوید، کار مفیدی انجام داده‌اید. اینجا است که تگ‌ها یا برچسب‌ها اهمیت پیدا می‌کنند. برچسب زدن محتوا یعنی برای مطالب دارای یک موضوع یا ویژگی مشابه یک تگ تهیه کرده و روی تمام آن‌ها بچسبانید.

تگ‌ها در سراسر وب، شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و انجمن‌های آنلاین برای سازماندهی کانتنت‌ها استفاده می‌شوند. در حقیقت، برچسب‌ها کلمات یا عبارت‌هایی هستند که ضمن توصیف محتوای یک وب‌سایت یا پست شبکه اجتماعی می‌توانند به متن، تصویر، ویدیو، محصولات یا مقالات متصل گردند. استفاده از این کلمات و عبارات کلیدی، جستجوی اطلاعات در صفحات سایت را برای موتورهای جستجو و برای کاربران آسان‌تر می‌کند. هدف از برچسب زدن محتوا بهینه کردن بازاریابی محتوا از طریق پیدا کردن محتوای متناسب‌تر با نیاز کاربر و جمع‌آوری داده از مخاطبان است. این اطلاعات در نهایت جهت بهبود بازاریابی محتوایی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

فرض کنید که در یک سایت فروش لوازم الکترونیکی دسته‌ای به نام فروش موبایل با مقالات متعدد وجود دارد. برای اینکه کاربران راحت‌تر مقالات مورد نظر خود را پیدا کنند، برچسب زدن سایت را به صورت زیر انجام دهید:  

  • تلفن همراه زیر 15 میلیون تومان
  • تلفن‌های همراه اندروید
  • تلفن همراه سامسونگ

برچسب زدن یعنی چه

برچسب گذاری داده ها

برچسب‌گذاری داده‌ها یک فرآیند یادگیری ماشین برای تشخیص طلاعات خام است که امکان برچسب زدن داده‌های مفید و همچنین آموزنده را می‌دهد. این فرآیند به مدیران وب‌سایت‌ها کمک می‌کند که در هنگام بهبود عوامل مقیاس‌پذیری و فاکتور کیفیت، رویکرد صحیحی را اتخاذ نمایند. برای مثال برچسب زدن یک تصویر برای نشان دادن موضوع عکس (حیوان، ماشین و غیره) موثر است. برچسب‌گذاری داده‌ها زمانی مهم است که موارد استفاده گوناگونی از دید رایانه‌ای، پردازش زبان طبیعی و تشخیص گفتار داشته باشیم.

یکی از شیوه‌های برچسب‌گذاری داده‌ها روش دستی است. برای مثال مدیر وب‌سایت در هنگام برچسب‌گذاری ممکن است که بخواهد تصاویر را در مجموعه داده‌ای با تگ "عکس حیوان" قرار دهد. برچسب زدن در عین سادگی می‌تواند سخت (مثلا شناسایی پیکسل‌ها در تعداد بسیار زیادی تصویر مرتبط با حیوان) باشد. مدل یادگیری ماشین قادر به استفاده از تگ‌هایی است که توسط انسان برای درک الگوی فرایند ارائه می‌شوند.

برچسب‌ گذاری محتوا نیز می‌تواند به درک الگوی داده‌های سایت کمک کند. برای مثال تگ گذاری مقالات خبری می‌تواند جذاب‌ترین مقالات را برای شما به نمایش بگذارد. برچسب زدن انواع مقاله خبری بر اساس موضوعات مختلف بینش عمیق‌تری را درباره عملکرد محتوا به شما نشان می‌دهد. 

پاسخ های برچسبی در اینستاگرام چیست

برخی افراد می‌پرسند که اصلا چرا باید از برچسب یا همان هشتگ در اینستاگرام استفاده کرد؟ اصلی‌ترین دلیل استفاده از هشتگ‌گذاری دیده شدن در فضای اینستاگرام و افزایش مخاطب هدف است. کاربران می‌توانند از قابلیت جذاب این رسانه اجتماعی یعنی قابلیت فالو کردن هشتگ درون برنامه استفاده کرده و پاسخ نیازهای خود را به دست آورند. برای مثال هنگامی که یک کاربر به موضوعی مانند آموزش فتوشاپ علاقه‌مند است، با فالو کردن هشتگ، پست‌های مرتبط با آن را مشاهده خواهد کرد.

این قابلیت باعث می‌شود که کاربران به پیچ‌هایی با موضوعات مورد علاقه خود دسترسی بیشتری داشته باشند. قابلیت پاسخ‌های برچسبی در اینستاگرام برای صاحبین پیج‌ها نیز منفعت به همراه دارد، چرا که این هشتگ‌ها و پست‌های مرتبط با آن‌ها مخاطبان هدف را به خود جذب خواهند کرد.

منابع:

  1. چه کسی، چرایی، چگونگی و کجایی برچسب گذاری محتوا برای شخصی سازی محتوا
  2. چگونه برچسب ها برای تولیدکنندگان محتوا ارزش افزوده بوجود می آورند (6 روش مناسب برای استفاده از تگ)
  3. برچسب گذاری - توضیح کوتاه مفهوم تگ
نوشتن دیدگاه