در دنیای محتوامحور امروز، ارائهی تمامی خدمات و محصولاتی که به نوعی با کودکان در ارتباط هستند، به تولید محتوای حوزهی کودک وابسته است. در این مطلب نگاهی به انواع محتواهای مربوط به کودکان میاندازیم و اصول تولید محتوا در حوزۀ کودک را هم به شما یاد میدهیم.
تولید محتوا برای کودکان
پیش از هر چیز لازم است با انواع تولید محتوا برای کودکان آشنا شوید:
- محتوای ویژهی مادران باردار: تمامی شرکتهای ارائه دهندهی خدمات و محصولات بارداری، مشاورهی پزشکی، پزشکان زنان و زایمان و ... به تولید چنین محتوایی نیاز دارند.
- محتوای ویژهی خانوادهی کودکان: اگر صاحب برندی هستید که خدمات و محصولات مربوط به کودکان را به خانوادهها ارائه میکنید، باید در این زمینه دست به تولید محتوا بزنید. ممکن است شما مدیر یک مهدکودک باشید یا صاحب یک فروشگاه لوازم بهداشتی یا چیزهایی از این دست. محتوای شما با هدف آگاهسازی، آموزش و جذب خانوادههای کودکان نوشته میشود.
- محتوای ویژهی کودکان گروههای سنی مختلف: گاهی لازم است مستقیماً برای کودکان تولید محتوا کنید. محتوای کودک باید به هدف سرگرمکردن، جلب توجه و آموزش کودکان تولید شود تا بتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.
- محتوای ویژهی آموزگاران و مربیان کودک: ممکن است شما مدیر یک مرکز مشاوره یا حتی مدیر یک مدرسه باشید. بعضی از محتواهای شما باید به آموزش آموزگاران و مربیان کودکان اختصاص داشته باشد و به آموزش و بررسی مسائل آنها بپردازد.
اگر شما هم در هر یک از حوزههایی که از آن نام بردیم فعالیت میکنید یا به کاری مشغولید که ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم با کودکان دارد، با ما در یک محتوا همراه شوید.
اصول تولید محتوا در حوزه کودک
نکتهی مهم در رابطه با تولید محتوای حوزهی کودکان، حساسیت بالای این حوزه است یعنی فرقی نمیکند که محتوا برای شخص کودک نوشته شده باشد یا والدین کودک یا آموزگاران. این محتوا در نهایت با کودکان در ارتباط است. از آنجایی که کودکان یکی از حساسترین و آسیبپذیرترین اقشار جامعه هستند، تولید محتوای مرتبط با آنها باید با نهایت دقت و حساسیت انجام شود تا از بروز هرگونه مشکل، خسارت و آسیب احتمالی برای آنها و خانوادههایشان پیشگیری کرد.
چرا تولید محتوا در حوزه کودک با یک محتوا
مجموعهی یک محتوا با نویسندگان مختلف که هرکدام در زمینهای خاص تخصص دارند، همکاری میکند. ما از نویسندگان متخصص این حوزه هم دعوت کردهایم تا به تیم تولید محتوای ما بپیوندند.
بعد از سفارش محتوا، نویسندگان ما با تحقیق همهجانبه در رابطه با حوزهی کاری شما، آنالیز رقبا و بررسی چالشها و فرصتهای پیش رو، در ابتدا اهداف تجاری شما را ترسیم و با توجه به آن، نقشهی راه بازاریابی محتوایی شما را طراحی میکنند. این نقشهی راه شامل تقویم تولید محتوا مدون و عنوانهای جذابی است که در آن حوزهی بهخصوص، بیشترین میزان جستوجو و نرخ کلیک را توسط مخاطبان داشته است. به این ترتیب، «یک محتوا» کاری میکند تا سایت و شبکههای اجتماعی شما به بستری برای تعامل سازنده با مخاطبان تبدیل شود و نام تجاری شما بر سر زبانها بیفتد.
تخصص تولیدکنندگان محتوا در حوزه کودک
تولیدکنندگان محتوای حوزهی کودک افرادی هستند که در زمینههای یاد شده تجربه و تخصص دارند. این افراد باید بتوانند نیازها، سؤالات و مشکلات مخاطبان حوزهای را که قرار است برای آن محتوا تولید کنند، شناسایی کرده و با توجه به آن دست به تولید محتوا بزنند. محتوانویسان کودک باید به دانش روانشناسی کودک و والدین آشنا باشند و با دید تحلیلی مناسب، مسائل را طوری برای مخاطبانشان شرح و بسط دهند که باری از دوش آنها بردارند.
حساسیتهای بالای این حوزه باعث شده تا «یک محتوا» نویسندگان محتوای کودک را از میان پرتلاشترین، آگاهترین و خبرهترین نویسندگان خود انتخاب کند. تولیدکنندگان محتوای حوزهی کودک ما از میان دانشجویان و دانشآموختگان رشتههای روانشناسی، مربیان کودک و افرادی برگزیده شدهاند که مسائل این حوزه را با گوشت و پوست لمس کردهاند و میتوانند شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان به بهترین شکل همراهی کنند.
مخاطبان تولید محتوا در حوزه کودک
یک بار دیگر انواع محتواهای مربوط به کودکان را که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم به یاد بیاورید. همانطور که دیدید، هرکدام از حوزههای یادشده، قشر خاصی از افراد را شامل میشوند و مخاطبان مشخصی دارند. بر این اساس مخاطبان محتوای مرتبط با کودکان را میتوانیم اینطور دستهبندی کنیم:
- کودکان
- مادران باردار یا زوجهایی که در انتظار تولد فرزندشان هستند
- والدین کودکان و خانوادهی آنها
- مربیان و آموزگاران کودکان
نویسندگان محتوای حوزهی کودک باید پیش از آغاز تولید محتوا، مخاطب هدف را شناسایی، پرسونای آنها را تعیین و بر اساس نیاز و اقتضای همان گروه، محتوای مربوط به آنها را تولید کنند.
نمونه تولید محتوا در حوزه کودک
فرض کنیم شما مدیر یک مؤسسهی زبان کودک هستید که میخواهید محتوایی را با محوریت اهمیت آموزش غیر مستقیم زبانهای خارجی به کودکان، تولید کنید. متن زیر بخشی از محتوایی است که توسط تیم یک محتوا به این منظور نوشته شده:
«این روزها اهمیت تسلط به زبان انگلیسی بر کسی پوشیده نیست. زمانهایی را به یاد بیاورید که کتابهای مختلف آموزش زبان را جلویمان میگذاشتیم و با زحمت و دردسر سعی میکردیم زبان یاد بگیریم. کلمهها را پشت سر هم توی دفترهای دوخطمان مینوشتیم و تمرین میکردیم اما کافی بود دو روز سراغ کتابهایمان نرویم تا همهچیز یادمان برود.
حالا به کودکان ترک یا کردزبانی فکر کنید که در کشور خودمان بزرگ شدهاند. این بچهها بدون اینکه زحمتی بکشند و مثل ما تحت فشار باشند، علاوه بر زبان مادریشان (ترکی، کردی و ...) زبان فارسی را هم یاد گرفتهاند. فکر میکنید دلیل آن چه باشد؟
بله! آموزش غیر مستقیم و بدون کتاب زبان.»